Ex libris C. B. Lengnichii Geyser f[ecit]. - Geyser, Christian Gottlieb (1742-1803) (1756)
Przedstawia siedzącego wśród roślinności anioła, z gęsim piórem w ręce i księgą na kolanach. U jego stóp dwa putta bawiące się monetami i kartami rękopisów. Pod kompozycją napis: Ex libris C. B. Lengnichii.