Ex Libris Otto Mednis - Ûpatov, Aleksej Illarionovič (1911-1975).; Mednis, Otto (1925-1976). (1964)
Pająk przebity chwiejaczem siedzący na książkach, napis na szarfie: Ex Libris, niżej: Otto Mednis. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskem artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Łotwa -- 20 w