Ex Libris Czesława Żyłowskiego M. G. - Grygułło, Mirosław (1925-1963) (1960)
Na owalnej czarnej płaszczyźnie biała otwarta książka i biały napis: Ex Libris, u góry po prawej stronie, w półkolu biały napis: czesława , u dołu po lewej stronie półkoliście czarny napis: żyłowskiego. Sygn. aut. i data na czarnym tle, po prawej stronie, w obrębie kompoz.