[Russische Gefangene auf dem Markt Langfuhr] (s. n., 1914)
Przedstawia prowadzenie przez wojska pruskie kolumny jeńców rosyjskich do koszar we Wrzeszczu, widoczny fragment ul. Grunwaldzkiej od wylotu ul. Partyzantów do wylotu ul. Jaśkowa Dolina, ok. 1914 r. Na czele kolumny Czarni Huzarzy z garnizonu we Wrzeszczu.