Ex Bibliotheca G. I. Weickhmanni F. A. A. Lohrmann. - Lohrmann, Friedrich Anton August (1759)
W podwójnej linijnej obwódce, potrójna tarcza herbowa na tle labrów z akantu. W polach górnych: pierwszym i drugim półpostać mężczyzny z włócznią w ręku, w dwubarwnej szacie. W polu trzecim - dolnym na tle ceglanego muru róża. Nad tarczą, występuje jako klejnot powtórzona półpostać męska między dwiema trąbami myśliwskimi. Pod tarczą napis: Ex Bibliotheca G. I. Weickhmanni. Po obwódką sygn. aut.: F. A. A. Lohrmann.