Zakłady nawozów azotowych we Włocławku. - Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia zakłady nawozów sztucznych we Włocławku.
Opis pod zdjęciem: Nowoczesne rolnictwo potrzebuje nawozy sztuczne. W 1946 r. przemysł chemiczny produkował 63 tys. ton nawozów sztucznych, w 1978 dostarczył rolnikom blisko 2,5 mln ton nawozów.
Tytuł pod zdjęciem.
Keywords: Rolnictwo -- 1970-2000 -- fotografie; Włocławek (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie