Książka Hani Agopsowicz - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Agopsowicz, Hanna ([Warszawa : s.n., 1961)
Kwitnący mak i kaczątko.
Miejsce powst. na podst. inf. we "Współczesnym Ekslibrisie Polskim : V ogólnopolska wystawa" (s. 38); czas wyk. wg "Exlibrisów Zbigniewa Dolatowskiego" (s. 4).
Sygnatura artysty (odwrócona ukośnie cyfra "2" w kwadratowym polu) przy prawym, dolnym rogu kompozycji.
Na rewersie oł. napis inf. o autorze i symbol techniki graf.
Odb. oliwkowa na kremowym papierze.
Exlibrisy Zbigniewa Dolatowskiego / Zbigniew Dolatowski. Warszawa, 1966