Zabytki archeologiczne Województwa Pomorskiego prezentacja wykonana w Ośrodku Ochrony Dziedzictwa Archeologicznego przy współpracy z Muzeum Archeologicznym w Gdańsku / T. Grabarczyk, R. Maciszewski, A. Wieczorek. - Grabarczyk, Tadeusz (1946- ). (Ośrodek Ochrony Dziedzictwa Archeologicznego, 2005)
Projekt wykonany w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa 2005. Zawiera mapę zabytków archeologicznych Województwa Pomorskiego, pradzieje Województwa Pomorskiego, dzieje badań archeologicznych na Pomorzu Gdańskim, opis archeologicznych badań ratowniczych w programie budowy autostrad.