Ex Libris Antoine Rousseau - Saez, Julio Fernandez (1924- ).; Rousseau, Antoine ([S.l.], 1958)
Przedstawia pomnik uczonego, na cokole napis Lvis Vives, po bokach herby miast: Brugii i Walencji, w dolnej partii cokołu tablica z dwiema ściskającymi się rękami. U góry napis: Ex Libris i na szarfie Antoine Rousseau. Sygn. aut. F. S. i data: 16 - VII - 58 w obrębie kompoz.