O sztuce polskiego renesansu / Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza Oddział Gdański. ([wydawca nieznany], 1953)
Afisz informujący o prelekcji prof. dr. Juliusza Starzyńskiego pod protektoratem Polskiej Akademii Nauk w Gdańsku 13.12.1953.