[Afisz teatralny. Incipit:] W czwartek, 16 lutego b.r. i w dniach następnych ... Królowa przedmieścia wodewil w 3 aktach (7 obrazach) Konstantego Krumłowskiego z muzyką Władysława Powiadowskiego. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1950)
Afisz teatralny przedstawienia, które miało miejsce w Teatrze Dramatycznym w Gdyni. Inscenizacja i reżyseria Bronisław Kassowski, kierownictwo literackie Malwina Szczepkowska, dekoracje Feliks Krassowski, układ tańców i ewolucji tanecznych Janina Jarzynówna i Bronisław Kassowski.