[Ekslibris herbowy Schaffgotschów] C. Winckler. - Winckler, Christian (1677-1741) (1740)
Przedstawia na tle wiejskiego krajobrazu, na zasłonie podtrzymywanej przez dwa putta, herb rodowy Schaffgotschów podtrzymywany przez dwa gryfy. U dołu sygn. aut.: C. Winckler fecit.