Ex - Libris Leon Truszkowski / W. B. - Barylski, Wojciech (1929-1999) ([wydawca nieznany], 1964)
Przedstawia Bramę Floriańską w Krakowie, obok z jednej strony lajkonik z drugiej otwarta książka i mysz, u góry księżyc z panem Twardowskim. Napis u góry: Ex - Libris, u dołu: Leon Truszkowski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.