Pisma Adama Mickiewicza. T. 4. - Mickiewicz, Adam (1798-1855).; Chodźko, Aleksander (1804-1891).; Mickiewicz, Adam (1798-1855).; Mickiewicz, Adam (1798-1855).; Mickiewicz, Adam (1798-1855).; Mickiewicz, Adam (1798-1855).; Imprimerie de Bourgogne et Martinet (Paryż : Alexander Chodźko, 1844)
T. 4 tworzą tłumaczenia wierszem, proza.
Tłumaczenia ; O krytykach i recenzentach warszawskich ; Księgi narodu polskiego i pielgrzymstwa polskiego ; Artykuły polityczne.
Wydawca na podstawie przedmowy tomu 1.
Estr. XIX
Dostępne również w formie elektronicznej.
Tłumaczenia z wielu języków.
Keywords: Polska -- historia -- filozofia; Poezja polska -- 19 w; Publicystyka polska -- 19 w; Literatura -- tłumaczenia polskie