[Afisz. Incipit] Pod protektoratem ob. prezydenta miasta Gdańsk ... organizują Akademię Kościuszkowską ... ([wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o akademii 15.10.1946 w Ratuszu Staromiejskiem. W programie: przemówienie Bolesław Nowicki, chór pod kierownictwem T. Tylewski.