[Afisz teatralny. Incipit:] Theater zu Danzig. Heute Mittwoch, den 1. Dezember 1819. Zum Erstenmale: Welcher ist der Bräutigam. Ein Lustspiel in 4 Aufzügen von Frau von Weißenthurn. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1819)
Afisz przedstawienia "Welcher ist der Bräutigam. Ein Lustspiel in 4 Aufzügen" Johanny von Weissenthurn Franul.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Franul, Johanna von Weissenthurn -- (1773-1845).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w