Ex Libris Zygmunta Szymczaka / Alfred Gauda. - Gauda, Alfred (1940-2005) ([wydawca nieznany], 1986)
Przedstawia posąg Neptuna z gdańskiej fontanny, u dołu napis: Ex Libris Zygmunta Szymczaka. Pod wyobrażeniem autograf autora.