Lektury szkolne. Cz. 1, Starożytność, Średniowiecze, Odrodzenie (MEGAUS, 2005)
Program zawiera najpopularniejsze lektury, notki biograficzne o ich twórcach oraz omówienia lektur. Możliwość odsłuchania wierszy, powiedzeń oraz aforyzmów, czytanych przez lektora. Program przeszuka bazę dokumentów, we wszystkich trzech kategoriach (Lektury, Autorzy, Omówienia), szukając w tytułach według słów kluczowych.