Afroamerykanki wobec dyskryminacji ze względu na płeć i rasę na przykładzie bohaterek współczesnych seriali telewizyjnych - Różalska, Aleksandra M. (2019)
Afroamerykanki, Viola Davis, Sposób na morderstwo, czarny feminizm, intersekcjonalność.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 150-151.
Streszczenie angielskie.