Słownik wyrazów obcych oprac. Lidia Wiśniakowska ; programowanie: Wiesław Grygo [et al.]. - Wiśniakowska, Lidia; Grygo, Wiesław (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2008)
Słownik zawiera około 18 000 wyrazów, sentencji i zwrotów obcojęzycznych, wraz z niedawno zapożyczonymi. Słownik zawiera również informacje o pochodzeniu wyrazów i podaje formy ich odmiany. W programie pominięto zestawienia tabelaryczne obecne w wersji drukowanej słownika.