Heiligenbrunn Eug. Troschel. - Troschel, Adolf Eugen (1802-1884) (Verlag v. Theodor Bertling in Danzig ; Druck v. Gebr. Delius in Berlin, 1859)
Przedstawia widok na Świętą Studzienkę w parku Jaśkowej Doliny we Wrzeszczu pod Gdańskiem (obecnie dzielnica miasta), ujęty od strony wschodniej.