Moses Mendelssohn. - Berger, Daniel (1744-1824) (1786)
Przedstawia rzeźbiarskie popiersie Mosesa Mendelssohna en profile w prawo w owalnej ramie zawieszonej na gwożdziu. Pod portretem prostokątna tabliczka kommemoratywna.