Historie wedyjskie / przekł. Ewa Kmiecik we współpr. z Katarzyną Biedrzycką. - Kmiecik, Ewa (1972- ).; Biedrzycka, Katarzyna (Opowieści Starych Kultur, 2005)
Wybór z Wed, Puran i innej literatury staroindyjskiej.