Ex Libris Rostkowskich A. Gołębniak. - Gołębniak, Antoni (1917-1988) (1958)
Przedstawia stos starych kodeksów, między nimi złamana szabla i zwój z pieczęcią. U góry z lewej strony ryngraf z Matką Boską, z prawej strony u góry napis: Ex Libris, u dołu: Rostkowskich. Sygn. aut. w obrębie kompoz.