[Św. Krzysztof] / W. Podoski. - Podoski, Wiktor (1901-1970) (1927)
Przedstawia świętego Krzysztofa przenoszącego na ramionach przez rzekę małego Jezusa ze sceptrem w prawej dłoni. W swojej lewej dłoni święty ma drzewny pastorał, owinięty liśćmi, na kształt kaduceusza, na którym się podpiera. W tle po lewej niewielki budynek kościoła.