[Św. Krzysztof] - Podoski, Wiktor (1901-1970). ([Warszawa], 1927)
Przedstawia świętego Krzysztofa przenoszącego na ramionach przez rzekę małego Jezusa ze sceptrem w prawej dłoni. W swojej lewej dłoni święty ma drzewny pastorał, owinięty liśćmi, na kształt kaduceusza, na którym się podpiera. W tle po lewej niewielki budynek kościoła.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Pod polem kompozycji po prawej data: 1927, po lewej podpis autora ołówkiem: W. Podoski.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Święci chrześcijańscy -- w sztuce