Zapomniane wspomnienia - Kozłowski, Eligiusz (1924-1987).; Instytut Wydawniczy "Pax". (Warszawa : Pax, 1981)
Zbiór pamiętników z powstania styczniowego.
Indeksy.
Keywords: Polska -- 1863-1864 (Powstanie Styczniowe) -- relacje osobiste Polaków