Gdynia port. Basen węglowy [II] / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1947)
Przedstawia widok na port węglowy w Gdyni z przeciwnej strony basenu portowego. Na pierwszym planie załadunek statku.