Widok z fos i bastionów od strony południowej Foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1987)
Przedstawia widok z bastionu Św. Gertrudy na dawne umocnienia Gdańska, widoczna ul. Mostowa oraz bastion Żubr, 1987 r.