Ex Libris Teresy i Jarosława Koniecznych - Szuszkiewicz, Józef (1912-1982).; Konieczna, Teresa (bibliofilka).; Konieczny, Jarosław (bibliofil). (1979)
Klęcząca naga kobieta trzymająca w rękach dwie tarcze herbowe, wzdłuż krawędzi napis: Ex Libris Teresy i Jarosława Koniecznych.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.