Stres a wolność / Peter Sloterdijk ; przełożył Bogdan Baran. - Sloterdijk, Peter (1947- ). (Wydawnictwo Aletheia, 2018)
Tekst wygłoszony przez autora 6 kwietnia 2011 roku w ramach cyklu Berliner Reden zur Freiheit.