Oto Ameryka : wystawa w Sopocie / Eryk Lipiński. - Lipiński, Eryk (1908-1991) ([wydawca nieznany], 1955)
Plakat reklamujący wystawę. Na druku: broń, kobieta, gangster, czarnoskóry na tle stylizowanym na flagę amerykańską.