[Zniszczone Długie Pobrzeże w Gdańsku] / M.K. - Kilarski, Maciej (1922-2003) (1950)
Przedstawia widok zabudowań Długiego Pobrzeża w Gdańsku wraz ze statkami na Motławie i sylwetką zniszczonego kościoła św. Jana w tle.