[Ekslibris herbowy Israela Jaskego] - Gasser, Alexander; Koene-Jaski, Izrael (1573-1641). ([Gdańsk], 1636)
Rytowana, barokowa tarcza herbowa otoczona labrami z akantu, na której narysowano atramentem godło 1/2 lwa zwróconego w lewo i trzymającego w łapach podniesiony nad głową cep. Nad tarczą hełm otwarty, z którego jako klejnot występuje powtórzone godło.
Nazwisko aut. wg Exlibris Gd. - 1978.
Miejsce wyd. wg działalności aut.
Pod przedstawieniem rękopiśmienna informacja: Jsrael Jaske (Danzig um 1636) Stammbuch d. Alexander Gasser Siegelschneider zu Danzig 1622/36.
Exlibris Gd. - 1978