Wyzwania dla edukacji w dobie płynnej nowoczesności / Zygmunt Bauman. - Bauman, Zygmunt (1925-2017)
Od czasu linearnego do pointylistycznego; zatopieni w powodzi informacji; od kul armatnich do inteligentnych pocisków; czyżby koniec merytokracji.