Ex Libris Henri Hinrichsen, Leipzig [Max Klinger]. - Klinger, Max (1857-1920) (1896)
Przedstawia popiersie 3/4 siedzącego, z kapeluszem w ręku, młodego L. van Beethovena, u góry napis: Ex Libris Henri Hinrichsen, Leipzig.