Ex-libris Dr. J. Catasús / [Francisco Gardeta]. - Gardeta, Francisco ([wydawca nieznany], 1951)
Kąpiąca się w morzu półnaga kobieta i Neptun, u dołu na szarfie napis: ex-libris Dr. J. Catasús. Data w obrębie kompozycji.