Ex-libris Dr. J. Catasús - Gardeta, Francisco; Catasús, Joan (1911-1971). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1951)
Kąpiąca się w morzu półnaga kobieta i Neptun, u dołu na szarfie napis: ex-libris Dr. J. Catasús. Data w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Hiszpania -- 20 w