Wychowawcza rola hagiografii / Ireneusz Werbiński. - Werbiński, Ireneusz (1950- ).
1. Wychowanie do wartości. 2. Wartości naturalne realizowane przez świętych. 3. Wartości nadprzyrodzone w życiu świętych. 4. Wychowawcza rola wzorów osobowych. 5. Świadectwo sprawdzianem wiarygodności świętego.