Toruń z Kępy Bazarowej - Kuczyński, Edward (1905-1958). ([Toruń, 1956)
Przedstawia panoramę Torunia z drugiego brzegu Wisły. Na pierwszym planie drzewo i zacumowane łodzie.
Tyt. i sygn. art. dopisane ołówkiem poniżej kompoz. Miejsce i data wyd. wg działalności aut. i strony: www.europeana.eu.