Ex-Libris Klaus Rödel Faluvégén kurta kocsma oda rúg ki a Szamosra Meg is latná benne ha az éj nem közeledne. "Petöfis" / Dani. - Dániel, Victor (1972)
Przedstawia z prawej strony wiejską zagrodę, z lewej portret Sandora Petöfiego 1823-1849, niżej cytat: Fakuvégén kurta kocsma oda rúg ki a Szamosra Meg is latná benne ha az éj nem közeledne. "Petöfis". U góry napis: Ex-Libris Klaus Rödel. Sygn. aut. "Dani" i nr "47" w obrębie kompoz. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.