[Afisz. Incipit:] Obwieszczenie. Na mocy art. 3 pkt. 1 zasadniczej ustawy Sanitarnej ... / Zarząd Miejski w Gdańsku. Wydział Techniczny. ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o obowiązku wywożenia gruzu budowlanego ze zniszczonych wskutek wojny budynków na przeznaczone do tego celu wysypiska.