Ex Libris Wojewódzkiej I Miejskiej Biblioteki Publicznej W Gdańsku / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1974)
Herb Gdańska podtrzymywany przez dwa lwy, w klejnocie drzewo z otwartymi książkami w jego koronie. Wzdłuż górnych krawędzi napis: Ex Libris Wojewódzkiej I Miejskiej Biblioteki Publicznej W Gdańsku.