Propozycja modyfikacji definicji bezpieczeństwa technicznego obiektów inżynierskich / Tadeusz Chrzan. - Chrzan, Tadeusz (1940- ).
Definicje bezpieczeństwa technicznego w literaturze, analiza czybbików mających wpływ na bezpieczeństwo techniczne, analiza i określenie bezpieczeństwa technicznego z uwzględnieniem działania człowieka i środowiska, definicja bezpieczeństwa technicznego obiektu.