Sztuka a kradzież i gwałt / Robert Różycki. - Różycki, Robert (1962- ).
Recenzja książki: Jak Nowy Jork ukradł ideę sztuki nowoczesnej : ekspresjonizm abstrakcyjny, wolność i zimna wojna / Serge Guilbaut. Warszawa, 1992.