[Dzień nauczyciela] - Pawłowski, Eugeniusz (1939- ).; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia uczennice szkoły podstawowej nr 60 w Gdańsku-Oliwie składające życzenia nauczycielce Iwonie Kalwarczyk z okazji Dnia Nauczyciela, 1979 r.
Opis pod zdjęciem: 14 października - Dzień Nauczyciela. Trwający rok szkolny jest dla nauczycieli kolejnym etapem przeobrażeń systemu edukacji. Programem nauczania szkoły 10 letniej objętych jest w kraju już milion dzieci klas I i II.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Uczniowie -- fotografie; Nauczyciele -- Polska -- 1970-2000 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie