Leonid Rachmanow - Niespokojna starość = Biespokojnaja starost' / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1969)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 19.10.1969 r. Morski Dom Kultury Gdańsk - Nowy Port. Reżyseria: Walerian Lachnitt, scenografia: Zdana Jasińska.