Ex. Libris Maurizio Vitale - Jarnuszkiewicz, Jerzy (1919-2005).; Vitale, Maurizio ([Miejsce nieznane], 1956)
Stojący mężczyzna oparty o kolumnę z książką w ręku, napis u góry: Ex. Libris, u dołu: Maurizio Vitale.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.