Exlibris Archiwum Miejskiego w Warszawie MS. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1935)
Przedstawia na tle muru miejskiego Syrenę z mieczem i tarczą w ręku stąpającą po wodzie, na tarczy napis: Rok 1935, u dołu: Exlibris Archiwum Miejskiego w Warszawie. Sygn. aut. w obrębie kompoz.