[Wystawa o dziejach Polskiej Marynarki Handlowej] - Serafin, I.; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia wystawę o dziejach Polskiej Marynarki Handlowej, ok. 1979 roku.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Opis pod zdjęciem: W końcu kwietnia 1929 roku z Gdyni wypłynął do Londynu statek "Premier" inaugurujacy żeglugę liniową pod polską banderą. Odtąd wywodzi się rodowód Polskich Lini Oceanicznych, które powołano 1 stycznia 1951 r. Minioną rocznicę upamiętniono otworzeniem Sali Historii PLO, na pierwszą ekspozycję składają się zdjęcia, plansze, fotogramy, albumy - przypominające dzieje Polskiej Marynarki Handlowej.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdynia; Gdynia (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie